skip to Main Content

Behandelen van pigmentvlekken in het gezicht

Een babyhuidje is glad en egaal, een oudere huid rimpelig. En laten we vlekkerig niet vergeten. Helaas hebben pigmentvlekken grote invloed op hoe oud mensen je schatten. Onderzoeken laten zelfs zien dat een persoon met pigmentvlekken in het gezicht er ruim 12 jaar ouder uit kan zien in de ogen van anderen. De officiële term voor bruine plekken en andere vormen van huidverkleuring is hyperpigmentatie. Het is lastig om dit huidprobleem helemaal te verhelpen, maar goede preventie en een goede huidbehandeling kunnen het drastisch verminderen.

Van sproet tot vlek

In tegenstelling tot sproeten, vervaagt hyperpigmentatie niet in de winter. Ook worden de pigmentvlekken helaas alleen maar zichtbaarder wanneer we ouder worden. Maar waar komen deze pigmentvlekken – ook wel hyperpigmentatie genoemd – vandaan? En wat kun je er tegen doen? Met een goede huidverzorging en de juiste producten kom je gelukkig al een heel eind.

Oorzaak van pigmentvlekken in het gezicht

Wat veroorzaakt nu precies pigmentvlekken? Pigmentvlekken houdt in dat je last hebt van een onregelmatige productie van melanine (het bruine of roodachtige pigment in de huid). Deze onregelmatige productie wordt met name getriggerd door blootstelling aan zonlicht (zonder een hoge factor zonnebescherming). Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn hormonale factoren zoals een anticonceptiepil en een zwangerschap, leeftijd en wondjes of littekens. Bijvoorbeeld door puistjes of een diepe snee.

Improve my Skin
helpt bij pigmentvlekken of hyperpigmentatie

Heb je last van hyperpigmentatie of pigmentvlekken in je gezicht? Improve my Skin helpt je graag. Kom langs voor een behandeling waar we via facemapping een huidanalyse maken. Hiermee achterhaal ik de oorzaak van jouw pigmentvlekken en kan ik de beste behandeling voor je samenstellen. Een professionele pigmentbehandeling kan je helpen om de pigmentvlekken te vervagen.

Maak gerust een afspraak in de schoonheidssalon om jouw huid in kaart te brengen en te kijken welke behandeling het beste aansluit om jouw huidprobleem te verhelpen.

Back To Top