Skip to content

Pigmentvlekken in het gezicht
behandelen met succesvol resultaat

Een babyhuidje is glad en egaal, een oudere huid is rimpelig. En laten we vlekkerig niet vergeten. Helaas hebben pigmentvlekken veel invloed op hoe oud mensen je schatten. Onderzoeken laten zelfs zien dat een persoon met pigmentvlekken in het gezicht er ruim 12 jaar ouder uit kan zien. De officiële term voor bruine plekken en andere vormen van huidverkleuring is hyperpigmentatie. Het is lastig om dit helemaal te verhelpen maar een goede preventie en behandeling kunnen het drastisch verminderen.

Bezoek onze webwinkel en geniet van onze producten.

Van sproed
tot vlek…

In tegenstelling tot sproeten vervaagt hyperpigmentatie niet in de winter. Ook worden de pigmentvlekken helaas zichtbaarder wanneer we ouder worden. Maar waar komen deze pigmentvlekken – ook wel hyperpigmentatie genoemd – vandaan? En wat kun je er tegen doen? Met een goede huidverzorging en de juiste producten kom je gelukkig al een heel eind.

Oorzaak van pigmentvlekken
in het gezicht

Wat veroorzaakt nu precies pigmentvlekken? Hiervoor is de onregelmatige productie van melanine (het bruine of roodachtige pigment in de huid) verantwoordelijk. Deze onregelmatige productie wordt met name getriggerd door blootstelling aan zonlicht zonder voldoende bescherming. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn hormonale factoren zoals de anticonceptiepil en een zwangerschap, leeftijd, wondjes of littekens.

Wij helpen bij pigmentvlekken of hyperpigmentatie

Heb je last van hyperpigmentatie of pigmentvlekken in je gezicht? Improve my Skin helpt je graag. Kom langs voor een behandeling waar we met facemapping een huidanalyse maken. Hiermee achterhaal ik de oorzaak van jouw pigmentvlekken en kan ik de beste behandeling voor je samenstellen. Een professionele behandeling kan je helpen om de pigmentvlekken te vervagen. 

Back To Top